Når du skal have materialiseret dine projekter, så vil det være nærliggende at gå til en entreprenør – gode idéer fortjener den bedste udførelse.

Men hvad kigger vi egentligt efter, når vi vælger entreprenør? Herunder vil vi komme ind på 3 ting, vi bør undersøge, inden vi udfærdiger en kontrakt.

Prisdumping og vilkår – hvordan ansætter entreprenøren?

Det har længe været et problem, at nogle danske entreprenører ansætter udenlandsk arbejdskraft til en minimumsløn, og derved dumper priserne på arbejdet – og stadig med en langt større fortjeneste, end de, der går ansvarligt til værks.

Dette er dels uetisk, dels utrygt for kunden. Du bør altid sikre dig, at arbejdsvilkår og løn for og til de ansatte er i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Kvalitet og godt håndværk – referencer og blåstempling

Når du skal finde en god entreprenør til at varetage dit projekt, så bør du altid lave en søgning på vedkommende – i denne tids teknologiske alvidenhed er det meste information tilgængeligt, og det gælder også andres oplevelser med entreprenørvirksomhederne.

Selvfølgelig skal du ikke ukritisk tage al skreven omtale for gode varer, men som ofte kan du se en rød tråd i, om referencerne er overvejende negative eller positive.

Troværdighed og integritet

Sidst men ikke mindst skal det handle om din egen mavefornemmelse igennem de indledende aftaler.

Overholder entreprenøren de aftaler, I laver? Siger han det samme hver gang, eller ændrer tilbud, priser og vilkår sig løbende? Hvad siger din mavefornemmelse?

Når vi lægger vores projekter i hænderne på andre, så er det afgørende, at vi har tillid, og vi skal ikke underkende, hvor meget vores intuition har at sige i denne forbindelse. Mærk efter – føles det rigtigt? Hvis svaret er nej, så bør du finde en anden til jobbet. Er svaret ja, så er du godt på vej.