Chelsea har givet karantæner til seks tilskuere for at komme med racistiske tilråb mod Manchester Citys Raheem Sterling i forbindelse med holdenes kamp den 8. december sidste år.

Chelsea og Manchester City spillede den 8. december 2018 en vigtig kamp i Premier League på Stamford Bridge, som endte 2-0 til hjemmeholdet på mål af N’Golo Kanté og David Luiz.

Desværre fik opgøret et ærgerligt efterspil, da det viste sig, at Manchester Citys britiske stjernespiller, Raheem Sterling, var blevet udsat for racistiske tilråb undervejs i kampen.

Politiet efterforskede sagen, men kom frem til, at der ikke var grundlag for en retssag mod tilskuerne grundet manglende beviser, men nu har Chelsea selv taget hånd om sagen.

En tilskuer har fået livstidskarantæne, mens fem andre har fået midlertidige udelukkelse fra stadion, på grund af deres uacceptable adfærd.

Klubben har foretaget sin egen undersøgelse og gør i en pressemeddelelse opmærksom på, at undersøgelsen har taget lang tid, da man ville være helt sikker i sin sag, inden man tog forhastede beslutninger.

Hvor politiet mente, at der var mangel på beviser, forklarer klubben, at de har baseret deres dom på optagelser og vidneudsagn fra stadion ifølge BBC Sports.

– Mens vi respekterer politiets beslutning, om ikke at gøre en sag ud af dette, så har vi  taget en beslutning om, at vi ikke vil acceptere den slags opførsel på Stamford Bridge, og det er dermed gennem vores almindelige regler for billethavere, at vi nu straffer de involverede, skriver Chelsea i en pressemeddelelse.

Klubben tilføjer desuden, at alle de karantæneramte personer har haft mulighed for at appellere straffen.

Grunden til at en enkelt fan har fået livstidskarantæne skal findes i mundaflæsning. Her har klubben gjort brug af professionelle mundaflæsere, som har afkodet videoovervågningen. Personen kommer med så rabiate udtalelser, at klubben føler sig nødsaget til at straffe personen ekstra hårdt, ifølge BBC Sports.

De øvrige fem fans har fået karantæner på henholdsvis et og to år.