Arbejdslivet og livet som hundeejer går ikke altid hånd i hånd. Det er de færreste hunde, som elsker at blive efterladt alene hjemme, mens du er ude og køre forretning.

Hvis du går med en stor drøm om at blive hundeejer, men du samtidig har et travlt arbejdsliv som forretningsdriver, så skal du gøre dig nogle overvejelser først. I denne korte artikel hjælper vi dig godt på vej.

Plads til hund og business

I bund og grund handler arbejdslivet og livet som hundeejer om at prioritere sin tid ordentlig. Der ligger en del mere planlægning bag livet som forretningsdriver, hvis du også har en hund, som venter på dig derhjemme.

En hund er et levende væsen, som har basale behov, der må og skal opfyldes. En hund skal gå to gange om dagen, den skal have noget at spise og så skal den have masser af opmærksomhed. Er der plads til det i din hverdag? Det kræver i hvert fald at du kommer hjem fra arbejdet i ordentlig tid, og ikke lader din hund være alene i timevis.

Kan hunden godt være alene?

Naturligvis kan du ikke sidde hjemme hos hunden hele dagen, især ikke som travl forretningsdriver. Du kan sagtens træne din hund til at blive mere selvstændig, og på den måde lade den være alene hjemme i nogle timer.

Nogle hunderacer er nemmere at træne end andre. En cocker spaniel er for eksempel en intelligent og lydig hunderace, som er nem at opdrage. Dog er hunden ikke særlig glad for at være alene hjemme, men det er ikke umuligt at selvstændighedstræne. Læs mere om hunderacen her cocker-spaniel.dk.

Uanset hvilken hund du har, så må du aldrig lade hunden være alene i mere end 8 timer ad gangen. Selvom du træner hunden til at være selvstændig, så er der ingen hunderace, som synes det er fedt at være for sig selv. Hvis du er ude i for mange timer, så kan hunden godt finde på at lade frustrationen gå ud over møblerne.

Tag ansvar for din hund

Hvis du allerede nu ved at dine arbejdsdage ofte trækker ud til de sene timer, så er grundlæggende en dårlig ide at anskaffe sig en hund. Har du derimod mulighed for at arbejde på hjemmekontor, eller måske endda få hunden passet, så kan det sagtens lade sig gøre. Det handler om at tage ansvar for hunden, og samtidig administrere det travle arbejdsliv.