Ja, det er måske et spørgsmål du har stillet dig selv, hvad er årsagen til at en cocker spaniel ser ud som den gør og hvad er formålet? Det er i hvert tilfælde ikke blot meningen at der her er tale om en hund der skal se godt ud og være sød og rar, her er tale om en hund der har kunne hjælpe med at få mere mad på bordet. På cocker-spaniel.dk kan du læse dig til, at det er en jagthund med en meget stor vildtinteresse og som har en ret lang historie der rækker langt tilbage i tiden, som dog i dag i mange tilfælde er fungerende som kærlig og livlig selskabshund.

En spaniels oprindelse

I utallige årtusinder, har mennesket gået på jagt, men sanserne har ikke været helt lige så skærpet som de ægte rovdyr. Mennesket har derfor i en meget tidlig eksistens forstået, at et samarbejde med rovdyr har kunne være en fordel til at komme tættere på byttedyr. Spaniels opstod i 1100-tallet som følge af en målrettet hundeavl til at forstærke de instinkter der har med at skulle kunne opsnuse byttedyr, særligt finde fuglevildt, som ellers kan være svære at finde og endnu sværere at få op i luften og tilgængelige for geværet. Yderligere var det smart at skabe en hund der var dygtig til at hente det skudte vildt, særligt når der var tale om fugle, der gerne gemmer sig i, for mennesker, utilgængeligt terræn og her blev spaniels eksperter.

En cocker spaniel er bygget med en stærk næse

En cocker spaniel skulle særligt være god til at bruge næsen, da deres største opgave var at finde frem til det ønskede vildt. Cocker spaniels har en formidabel næse og et drive til at forfølge et spor, der selv for selskabshundene følger dem i dag. Yderligere er de blevet specialiseret i at kunne apportere det nedskudte vildt, hente det til deres ejermænd og bringe det med hjem til hjemmet.

En fordel for mange samfund

En cocker spnaiel har med sine skærpede sanser været en stor fordel for de jægere der oprindeligt har bevæget sig omkring det sydlige England og Wales. Det er en hund der er skabt med stor betydning for at kunne få mad på bordet i de mange familier, der ikke har haft andre muligheder for overlevelse end at skulle gå på jagt. Derfor har det været smart at “lave” en cocker spamiel med speciale indenfor dette område.