Du kan som hundeejer opnå så ufattelig meget glæde på forskellige parameter. Den omsorg, tryghed og hygge, en hund kan give til dig som eneboer eller til jer som en familie, er undervurderet. Læs meget mere om vigtigheden i ordentlig hundeopdragelse, hundevelfærd og ren kærlighed i følgende artikel.

Den tryghed en hund kan give i hverdagen

Bor du alene og har en hverdag med pligter og andre gøremål samtidig med, at du planlægger fortsat at holde singlelivet ud, kan en hund give dig den følelse af fællesskab og nærvær, der eventuelt sommetider kan mangle. Især man er single uden en kæreste og bor alene. Rigtig mange finder det daglige arbejde og rutinerne i at have en hund meningsfuldt, når de alligevel har valgt at bosat sig alene. Opgaverne og alt det praktiske i at have en hund bliver ikke en plage, men nærmere en tilført glæde i hverdagen. Det kan komme bag på nogen, men skyldes for de fleste, den store kærlighed og ansvarsfølelse, der bliver bygget op i en som hundeejer.

hund

Opdragelsen til en lille hund

Det er så vigtigt, at man som hundeejer har evnerne til at opdrage sin hund ordentligt. At tiden til det investeres. Rigtig mange mennesker er nemlig ikke fan af det lille dyr automatisk. Nogle har eventuelt en dårlig oplevelse med en vild og ustyrlig hund. Børn kan også være meget bange for dem. Det skal accepteres at ikke alle kaster sig kærligt over det lille dejlige dyr. Det er uhøfligt og for meget i visse sammenhænge, når en hund hopper for meget op af andre og især helt fremmede folk. Ikke alle finder sig trygge i sådan en situation. Er hunden eventuel beskidt, er det helt galt. Og det skal andre mennesker ikke udsættes for, blot fordi det måske ikke genere ejeren af hunden så meget.

Siger mere om ejerne

Rigtig mange mennesker har opdraget deres hund ordentligt i særdeleshed. Og størstedelen af de folk kender også til at udvise generel høflighed og hensyntagen med deres kære hund. Vi må heller ikke tale det uskyldige givende dyr ned. Når børn er dårligt opdraget, har vi oftest inderst inde rigtige ondt af dem. Vi dømmer forældrene og bebrejder dem for et svigt. Udsagnet bruge ofte, “Det siger noget eller mere om forældrene”, og lige sådan gælder det faktisk for hunde. Ejeren har ikke løst eller gjort nok i opgaven af at opdrage og passe på en hund, og hvor er det synd for hunden. Allerværst og helt utænkeligt er det jo, når hundeejere ikke engang kan finde ud af at give det lille dyr kærlighed og omsorg. Rigtig mange mennesker kæmper for, at enhver form for dyrplageri aldrig må finde sted i nogle danske hjem. Det er en af grundene til, at det er lovpligtigt at registrere ens hunde i dansk hunderegister. Se mere om dansk hunderegister her, hvis du vil vide mere, eller dit hjerte brænder for de kære hundes velfærd.