Hvis du slider op slæber på arbejdet og bruger din krop på en hård og fysisk belastende måde, har du også brug for at komme hjem og få slappet af og strækket musklerne ud.

Hvordan får du så slappet af? Hvis du ligger på sofaen med fødderne oppe og kigger ind i en skærm, får du slappet en hel del af, men du får ikke gjort noget godt for din krop eller restituering.

Det kunne væres bedre for din krop, om du prøvede at få løst lidt op i led og muskler og måske fik forvildet dig ud på en løbetur. Det giver desuden en bedre udholdenhed til arbejdet dagen efter.

Afslapning er ikke nødvendigvis sofaens trygge hynder

Nuvel sofaen er rar og tryg og en søndag aften, eftermiddag og måske endda formiddag med ondt i hovedet, kan den nærmest virke hellig og magisk.

Når det kommer til en mandag eftermiddag, vil det dog ikke altid være svaret, at du smider dig på langs og finder serien eller fjernbetjeningen frem.

Det er også den store fare, at du kommer til at blunde og dermed forringer din nattesøvn.

I stedet skulle du måske prøve at holde dig lidt i gang. Afslapning på sofaen er selvfølgelig tilladt og kan være en god måde at lade batterierne, det samme kan en gåtur med kæresten eller en ven, et projekt i haven eller aktivitet med vennerne.

Giver du dig selv nogle projekter og ting, du skal have gjort eller kan gøre, når du har fri, så slipper du for at vågne en dag med en ryg, der så bøvlet, at den nu kun passer til en sofa.

Slap af på en løbetur

Det hårde slid på jobbet kan selvfølgelig være så krævende, at du nogle dage bare ikke kan klare at skulle løbe en tur, spille en fodboldkamp eller dyrke motion.

Er det et mønster, som tegner sig hver dag og en længere periode, skal du måske overveje at tænke i andre baner. For løbeturen, selvom den er hård, kan være en måde at få løsnet op i din krop, dine lunger, dit hjerte, hele maskineriet.

Så er det også så heldigt, at en løbetur, svømmetur eller en fodboldkamp kan give lidt ømme muskler. Muskler, der skal fikset med noget massage. Så er det ikke helt dumt.

Giv aflast for irritationer og spændinger

En lang og hård arbejdsdag kan også give spændinger og irritationer i dine muskler og led, som bare skal løses med andre midler – for eksempel gratis erotiske film.

Det kan være udstrækning, så musklerne slapper af. Det kan være gratis erotiske film, så de spændte muskler ikke stiger dig til hovedet. Eller det kan igen være noget massage, der kan give aflad for spændte muskler og måske hjælpe til at forebygge skader.