Der er i dag rigtig mange danskere, der ikke kan forestille sig en hverdag uden familiens bedste ven – den pelsede hund. Her er der nemlig for alvor tale om menneskets bedste ven. Derfor er det kun de færreste, der har lyst til at være foruden den tryghed, den underholdning og det nærvær, som en hund bringer med sig ind i en familie.

Det er således et ekstra medlem, der rummer masser af kærlighed.

Kender du reglerne for hundesnoren?

Med en hund er der dog også behov for mange gåture – og med disse er der nogle regler forbundet, især når det kommer til hundesnoren. Læs mere om dem her.

Når du ejer en hund, er det ikke kun forsikringen, du skal have styr på, du bør også kende til reglerne, når det kommer til hundesnoren. Følger du ikke disse, kan det nemlig blive en dyr fornøjelse for dig i bøder – og det er lige meget, om du befinder dig i naturen eller i det offentlige rum.

Her er en god tommelfingerregel

Uanset hvor velopdragen din hund er, bør du som tommelfingerregel have for øje, at den altid bør bære snor, når I befinder jer i et område med almindelig færdsel. Sådan sikres det nemlig, at du har fuld kontrol over hunden.

Dog er der ingen regler for, hvor lang snoren skal være, og derfor er det dit ansvar som hundeejer at sørge for, at snoren ikke er til gene for eventuelle medtrafikanter og fodgængere.

Sådan gør du i skoven

Befinder du dig i et skovområde kan det være tilladt for hunde at strejfe omkring uden snor. Det betyder, at du kan give dit kæledyr mulighed for at brænde energi, dog er det god ejerskik at sørge for, at hunden altid er inden for synsvidde. Og skulle du møde børn eller voksne, der kan være utrygge ved hunde, bør du også tage hensyn og sætte snor på hunden, når de nærmer sig.

Sådan gør du på stranden

Er det en strand, du befinder dig på, er der forskellige regler efter årstiden. Fra oktober til marts må du løsne snoren og give din hund frit løb langs hele stranden – dog med den samme sans for fornuft, som gælder ved skovområder.

Fra april til september skal du have din hund i snor og dermed også være ekstra opmærksom på strande, hvor det er helt ulovligt at medbringe hund.